kremzdynicover

Krem z dyni – przepis

by • 20/10/2013 • Kuchnia, Przepisy, ZupyComments (0)1375

 

Ta pyszna i aromatyczna zupa będzie miłym uzupełnieniem chłodnych, jesiennych wieczorów  oraz okaże się doskonałym rozwiązaniem, jeżeli szykujesz na Halloween lampion z dyni, a nie masz pomysłu co zrobić z jej zawartością.

 

SKŁADNIKI: (porcja dla wygłodniałych 4 osób):

około kilogram miąższu z dyni
2 czerwone cebule

4 duże ziemniaki
2 ząbki czosnku

2 marchewki

0,5 l bulionu warzywnego lub mięsnego

kilka papryczek pepperoni

200 ml mleczka kokosowego
łyżeczka oliwy

przyprawa curry

pieprz cayenne

bagietka

 

zupazdyni

 

PRZYGOTOWANIE:

Dynię obieramy, dokładnie usuwamy pestki i kroimy na małe kawałki. Marchew, ziemniaki, czerwoną cebulę, papryczki pepperoni i czosnek również obieramy oraz drobno siekamy. Wszystkie składniki podsmażamy chwilę na oliwie, a następnie zalewamy bulionem i gotujemy około 40 minut pod przykryciem na średnim ogniu. Upewniamy się, że wszystkie warzywa są miękkie. Następnie miksujemy wszystko blenderem, aby uzyskać konsystencję kremu. Na końcu dodajemy przyprawy oraz mleczko kokosowe i dokładnie mieszamy. Podajemy z kawałkami bagietki.

 

Smacznego!

Pin It

Related Posts

Dodaj komentarz


Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'catapult_add_cookie_css' not found or invalid function name in /public_html/wp-includes/plugin.php on line 525

Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'yumprint_recipe_wp_head' not found or invalid function name in /public_html/wp-includes/plugin.php on line 525

Strony: 1 2