sushicover

Kuchnia japońska bez tajemnic

by • 10/05/2016 • KuchniaComments (0)2891

 

A co po posiłku? Prym w tej kategorii wiedzie bezsprzecznie herbata, najlepiej zielona – sencha, genmaicha (z dodatkiem prażonego ryżu brązowego) bądź bancha. Doskonałą alternatywą jest pu-erh – w Polsce herbata czerwona, w Chinach – czarna. Bardzo gorzka, bardzo zdrowa.

 

herbatajaponska

 

Mam nadzieję, że mój miniprzewodnik pomoże wam odnaleźć się w orientalnym świecie kulinarnych doznań. Gorąco namawiam do przełamania oporu i udania się do dobrej japońskiej restauracji, w której będziecie mieli możliwość obserowania procesu tworzenia sushi przez sushimastera, a co z tym idzie – czerpania z tego widoku prawdziwej przyjemności. Nie zapomnijcie o należytej etykiecie! お食事をお楽しみください!

 

Sandra

fot. Wikipedia Commons

Pin It

Related Posts

Dodaj komentarz


Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'catapult_add_cookie_css' not found or invalid function name in /public_html/wp-includes/plugin.php on line 525

Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'yumprint_recipe_wp_head' not found or invalid function name in /public_html/wp-includes/plugin.php on line 525