kulinarne sztuczki 3

Kulinarne sztuczki – część trzecia!

by • 16/01/2018 • Kuchnia, Na czasie, Porady kulinarneComments (1)748

 

Nasz cykl kuchennych porad powraca! Umiejętności kulinarnych nigdy dość, dlatego znów dzielimy się z Wami wiedzą najlepszych kucharek i kucharzy, naszych babć, ciotek i przyjaciółek. Co zrobić, aby nasza zupa pomidorowa była jeszcze smaczniejsza? Czy da się uratować przesoloną zupę? Czy istnieje jakiś sposób na to, aby jajka, które gotujemy, nie pękały? A może waszym kulinarnym marzeniem jest przygotowanie chrupiących kotletów dla swojego ukochanego? Nie martwcie się! Sprawdźcie kolejne kulinarne sztuczki, dzięki którym potrawy przez Was przygotowywane będą jeszcze smaczniejsze!

 

CO ZROBIĆ, ABY KUPIONA ZIELENINA BYŁA DŁUŻEJ ŚWIEŻA?

Jeśli w waszej kuchni często używacie do gotowania zieleniny: szczypiorku, koperku lub natki pietruszki i chciałybyście, aby na dłużej utrzymały one swoją świeżość, wystarczy, że skropicie je wodą, owiniecie w folię aluminiową i włożycie do lodówki. Efekt świeżości zachowany na dłużej gwarantowany!

 

CHRUPIĄCA PANIERKA – JAK ZROBIĆ?

Jeśli chcecie aby wasze kotlety były jeszcze smaczniejsze za sprawą chrupiącej panierki, wystarczy, że do oleju, na którym je smażycie, dodacie łyżkę masła. Panierka będzie tak chrupka, że wszyscy goście poproszą o dokładkę!

 

CO ZROBIĆ, ŻEBY ŻÓŁTY SER NIE PRZYKLEJAŁ SIĘ DO TARKI?

Wkurza was, kiedy trzecie żółty ser na tarce, że część okruszków przykleja się do niej? Wystarczy, że posmarujecie tarkę od środka i na zewnątrz olejem, a problem zniknie w mig. Od teraz ścieranie sera będzie wyłącznie przyjemnością!

 

CO ZROBIĆ, ŻEBY TŁUSZCZ NIE PRYSKAŁ NA PATELNI?

Nie macie ochoty na pryskający tłuszcz na patelni? Nie chcecie się oparzyć i marzycie o tym, żeby w spokoju smażyć swoje dania? Tłuszcz nie będzie pryskał, jeśli podczas smażenia wysypiecie na patelnię szczyptę soli.

 

nastepna

Pin It

Related Posts

One Response to Kulinarne sztuczki – część trzecia!

  1. Elżbieta pisze:

    Te rady dobre są dla kadej gospodyni,ja do pomidorowej zupy dodaje bazylię nieraz suszoną,lecz uwzględnie jeszcze tabasko.

Dodaj komentarz


Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'catapult_add_cookie_css' not found or invalid function name in /public_html/wp-includes/plugin.php on line 525

Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'yumprint_recipe_wp_head' not found or invalid function name in /public_html/wp-includes/plugin.php on line 525