wega2

Wegetariańskie i dietetyczne risotto

by • 25/11/2013 • Kuchnia, PrzepisyComments (0)1706

 

Nasza dzisiejsza propozycja zapisuje się w ramach dań wegetariańskich, ale również dietetycznych! Polecamy każdemu, kto chce spróbować czegoś nowego i ma na względzie kalorie!
Porcja dla 1 osoby – około 350 kcal

 

 

Składniki:
1 duża marchew
1/4 cebuli
1 łyzeczka oliwy z oliwek
1/2 papryki czerwonej
1/2 papryki żółtej
1/2 woreczka ryżu
1 łyżka kukurydzy konserwowej
5 sztuk pieczarek
2 sztuki kotletów sojowych
Przygotowanie:
Kotlety sojowe namaczamy w zagotowanej wodzie. Po około 30 minutach, wyjmujemy i kroimy je na średniej wielkości kawałki. Paprykę, cebulę, marchew oraz pieczarki kroimy w plasterki. Całość przenosimy na patelnię i podsmażamy na tłuszczu. Dodajemy ugotowany wcześniej ryż. „Dusimy” przez około 7 minut na małym ogniu. Doprawiamy do smaku bazylią, solą i pieprzem. Mieszamy. Danie gotowe do zjedzenia. Dobrze smakuje z sokiem warzywnym.
wega

 

 

wega3

 

 

Klaudia Kot
Pin It

Related Posts

Dodaj komentarz


Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'catapult_add_cookie_css' not found or invalid function name in /public_html/wp-includes/plugin.php on line 525

Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'yumprint_recipe_wp_head' not found or invalid function name in /public_html/wp-includes/plugin.php on line 525